Det bubblar i Uddevallagrytan

2015-01-12

Med ytterligare hyresgäster på gång, restaurangverksamhet med känd tv-kock på området och resurser som egen hamn och järnvägsspår är Benders fabriksområde i Uddevalla en bubblande kittel av möjligheter.

Fabriksområdet i Uddevalla, där man förr tillverkade Volvo C70, håller på att finna sin nya form.

– Vi håller på att installera alla de hyresgäster som vi har avtal med, dessutom har vi ytterligare flera hyresgäster på gång. Intresset har varit fortsatt stort, berättar Ove Bender. Den första hyresgästen blev PostNord, som utnyttjar 4 000 kvadratmeter för brev- och pakethantering.

– Läget var optimalt med E6:an så nära – Vi sparar faktiskt 90 ton koldioxid per år, så miljövinsterna är enorma. Dessutom har vi samlat fyra arbetsplatser till en och har brev och paket på ett och samma ställe, vilket är mycket kostnadseffektivt, berättar Peter Mossberg, produktionschef för PostNord i Uddevalla.

"Vi håller på att installera alla de hyresgäster som vi har avtal med, dessutom har vi ytterligare flera hyresgäster på gång. Intresset har varit fortsatt stort" - Ove Bender, VD.

Lunch med stjärnglans

Det är minsann inte alla industriområden som kan skryta med en egen tv-kock – men det kan Benders i Uddevalla. Lunchrestaurangen ”Restaurang Kärranäs”, som hade premiär första oktober förra året, drivs av Benders i samarbete med kocken och Uddevallasonen Fredric Andersson, känd från både Fredric Spis i TV4 samt Hemma och Go’kväll i SVT. Här finns plats för 400 matgäster och kapacitet att laga mat till 2 000.

–  Jag letade lokaler i Uddevalla och visste såklart om att Benders hade köpt Volvos fabrik. Så jag ringde upp Ove och han erkände i telefon att matlagning inte var hans största intresse, men var ändå intresserad av ett samarbete. Efter att ha träffat Ove och Karl-Erik Bender kändes det väldigt bra, berättar Fredric.