Vilken mur ska jag välja?

Vi hjälper dig att bygga rätt

Starta murväljaren

Lär dig mer

En BENDERSMUR för alla

BENDERS - ETT BRA VAL

När du bestämt dig för Benders som din leverantör av mursten så har du gjort ett synnerligen gott val. För vilken lösning du än väljer så kan du vara säker på att du får en mur som gör din trädgårdsmiljö lite vackrare och som du kommer att glädjas åt i många år framöver.

UTVECKLING OCH TRADITION

Efter snart 60 år i branschen, i det material vi kan såväl, har vi jobbat fram en ständig ström av nya murprodukter till vad som idag är enastående mursten och ett av marknadens bredaste sortiment. 

VILKEN MUR SKA JAG VÄLJA?

Känns det svårt och krångligt att välja mur? Faktum är att vilken mur du än väljer i vårt sortiment så får du en förstaklassig mur. Vi hjälper dig istället att fundera kring vilka önskemål och förhållande du har att rätta dig efter. Vilken typ av mur kan och har du möjlighet att bygga? Här på vår konceptsida går vi igenom vilka lösningar vi erbjuder och guidar dig till att bygga den rätta muren. 

HUR MYCKET BEHÖVER JAG?

Ta hjälp av vår Murberäkning för att beräkna åtgång av murstenar till din mur. Benders Murberäkning ger dig en uppskattad mängd över antalet murstenar och tillbehör till din mur. Lycka till med din murbyggnation. 

Begreppsförklaring för våra murar

Ska du bygga en fristående mur eller en stödmur? Ska muren vara låg eller hög, eller kanske rak eller svängd? Frågorna kan vara många samtidigt som du kanske även har vissa förhållande att rätta dig efter beroende på din trädgård. Men lugn. Vi hjälper dig att reda ut begreppen i vår begreppsförklaring för våra murar.

Murberäkning

Ta hjälp av vår Murberäkning för att beräkna åtgången av murartiklar till din mur. Benders Murberäkning ger dig en uppskattad mängd över åtgången av murstenar och tillbehör till din mur. 

Mannen bakom produkterna

Under 50-års tid har Per Englund, i sin roll som design- och produktutvecklare, varit en idéspruta på Benders. På senaste produktmötet presenterade han inte mindre än sex nya produktförslag. Möt mannen bakom merparten av Benders markstenar, plattor och murstenar. Läs hela intervjun med mannen bakom markprodukterna.

Benders Megaserie

Mega är ett samlingsnamn för våra murar och tillbehör med klippt framsida. De finns i många olika former och skiljer sig även en del åt i funktion, men med det gemensamma att de alltid passar bra ihop. Alla murstenar i Megaserien har något slags låssystem som gör att ni kan bygga stabila och snygga murar. Läs mer om Benders Megaserie.

Tips och trix vid murbyggnation

Det finns inget tråkigare än en mur som börjar luta utåt efter några år. Med dessa generella regler säkerställer du en mur som ser snygg ut under lång tid. Benders information är kostnadsfri och ska inte uppfattas som en detaljerad konstruktionsritning, men är ändå till stor hjälp vid byggnationen. Ta del av våra tips och trix vid murbyggnation.

Dekorativa Murtillbehör

Våra murtillbehör har sin givna plats i trädgården och är vad du behöver för att skapa den kompletta utemiljön. Se vårt utbud av dekorativa murtillbehör