Sunlight – marknadens smartaste infästning för solceller

Funderar du på att installera solceller på ditt tak? Då är du inte ensam. Förnybara energikällor har aldrig varit mer aktuella, då behovet är stort och tekniken bättre än någonsin.

Marknadens smartaste Solpanelsinfästning

Ja, du läste rätt! På Benders menar vi på att Bender Sunlight är marknadens smartaste system för infästning av solpaneler. Infästningen sitter förankrad i en specialtillverkad och förstärkt takpanna och monteras tillsammans med ditt tvåkupiga betongtak från Benders. Det som gör Sunlight unikt i sitt slag är att du slipper glipor mellan takpannorna och arbetet att såga ur dem för ett fortsatt tätt tak.

Under takpannorna låser sig infästningen över två rader läkt, och ingen åverkan på underlagstaket krävs. Med andra ord sitter Sunlight kvar på taket där den ska och är anpassad till vårt obarmhärtiga nordiska klimat.

Sunlights fantastiska konstruktion

Infästningspannan är monterad och klar när den kommer hem till dig. De läggs enkelt på plats på taket och de lätta skenorna klickas smidigt i tack vare den smarta designen. Först när du ska sätta upp panelerna behövs det en skruvdragare, innan dess görs det täta och snabba montaget helt utan verktyg.

Som att det inte vore nog är Bender Sunlight en svensktillverkad produkt i modern komposit, vilket gör infästningssystemet lätthanterligt och smidigt. Den låga vikten gör den enkel att lyfta och materialet är lättsågat, i de fall montageskenorna behöver kapas.

Panelklämmorna, som du fäster in solcellerna med, passar alla solpaneler på marknaden med 30–40 mm ramtjocklek.

Behåll din takgaranti med Sunlight

Benders betongtakpannor läggs idag på sex av tio hus och är Sveriges mest lagda takpannor. Det innebär att det finns en risk med att installera lösningar som kan påverka både den befintliga takpannans hållbarhet och garanti. Väljer du Bender Sunlight behöver du inte fundera. Bender Sunlight är marknadens enda solcellssystem där du har kvar din takgaranti, i upp till 30 år.

Fördelar med infästningssystemet Bender Sunlight

  • Med Bender Sunlight kan vi fortfarande lämna upp till 30 års takgaranti, eftersom Sunlight är ett Benders originaltillbehör.
  • Med Bender Sunlight ges du friheten att välja vilken utanpåliggande solpanel du vill installera på ditt tak.
  • Bender Sunlight sitter förankrad i över två rader läkt, och ingen åverkan på underlagstaket krävs.
  • Vid installation av Bender Sunlight klarar du dig med en skruvdragare som enda verktyg. Behöver du däremot ta bort en skena medföljer ett demonteringsverktyg.
  • Snabbt och smidig installationstid, då Infästningspannan är färdigmonterad och klar för att ersättas mot en 2-kupig Palemapanna.
  • Allt upplyft på taket, i en leverans! Sunlight levereras tillsammans med dina takpannor i samband med nybyggnation eller takbyte.

Vill du veta mer - kontakta någon av Benders återförsäljare.