Tillbehör för Benders grund

Med de rätta tillbehören blir det lättare att montera grunden. Därför har vi på Benders tagit fram tillbehör som ska underlätta för dig som kund att nå ett lyckat resultat.

Med Bender sockelelement bygger du en torr, varm och stabil grund för ditt nya hus eller garage. Grunden är viktig och ska klara att bära upp huset i kanske 100 år. Därför erbjuder Benders särskilda tillbehör som tagits fram för vårt grundsortiment för att garantera bästa resultat.

Syllbalk

Benders Syllbalk används för att erhålla en förhöjd sockel i betong ovanför det gjutna golvet. Med detta snillrika tillbehör får du en nedre kant i betong vilken gör det möjligt att ex. tvätta bilen i garaget utan att vattnet förstör nedre delen av din vägg. De finns i höjden 300 mm, som passar till våra 400 mm höga L-element, och i höjden 400 mm, som passar våra 500 mm höga L-element. Genom att starta monteringen i ett av hörnen förskjuts skarvarna mellan syllbalkar och element. Syllbalken monteras enkelt mot sockelelementen med hjälp av 2 st monteringsbleck och hålls på så sätt på plats under gjutningen

Tandad skarvplåt

Benders Tandad skarvplåt används för hopsättning av kantelement och finns i två olika utföranden. Benders Tandad skarvplåt Maxi rekommenderas att användas till stöd 500 mm och högre medan Benders Tandad skarvplåt rekommenderas att användas till våra 300 mm och 400 mm stöd. Åtgång är två stycken skarvplåtar per skarv.

Hulling (plastspik)

Bender Hulling (plastspik) används för sammansättning av cellplastskivor.

Monteringsbleck

Bender Monteringsbleck används för att få Bender syllbalk på plats under gjutningen.

Spikplåt

Bender Spikplåt kan användas vid sammanföring av sockelelement och mötande cellplast från grundbädden.