Framtidens marksten -Fantasi, Ocala och Orlando

Benders sortiment av markstenar och plattor i två skikt har en vackrare, slitstarkare och jämnare yta som är mer vattenavvisande och mindre känslig för alg- och mosspåväxt. Möjligheten att få flera olika format och stenstorlekar på en och samma pall, gör det lätt att skapa unika och varierade ytor som ger liv och personlighet åt din trädgård.

Framtidens marksten är en ny typ av sten som tillverkas i två skikt, vilket innebär att stenen består av två lager. Skillnaden mellan dessa lager är att det övre skiktet, Facemix, framställs med fin ballast och det nedre skiktet, Basmix, med ett grövre material. Fördelarna med tvåskikt är att vi i Facemix-skiktet får en tätare betong som ger våra markstenar och plattor en slitstarkare och jämnare ytfinish.

Förutom tvåskiktstillverkning genomgår Framtidens marksten en skonsam antikbehandling med hamring. Hamring innebär att överytans kanter på stenen bearbetas när den ligger på tillverkningsbrickan, vilket medför att vi kan hamra olika format samtidigt. Det ger dig som konsument möjlighet att få flera olika stenstorlekar på en och samma pall och genom det skapa en personlig trädgård utifrån egenkomponerade läggningsmönster.

Den antika behandlingen som både våra tumlade markstenar och nu även våra tvåskikts stenar genomgår, ger en klassisk sten som passar i alla olika typer av områden. Det antika utseendet ger en stilfull och gammaldags charm vilket förmodligen är det som gör dessa stenar till våra mest populära.

”Våra antikbehandlade stenar har endast varit traditionellt tumlade fram till nu, vilket har gjort det svårt att behandla plattor och tillverka olika stenstorlekar på samma pall. Med ny teknik har vi utvecklat det antika sortimentet och skapat framtidens marksten ” - Kjell Ryberg, kvalitet och utvecklingschef på Benders

Det nya sortimentet består av tre produktgrupper – Fantasi, Ocala och Orlando. Fantasi kännetecknas av en bred fog, som passar extra bra i trädgårdsmiljöer, och levereras i fyra olika format på samma pall. Ocala är en allroundsten med oregelbundna former som passar lika bra för privata och offentliga miljöer, i tre storlekar per pall. Orlando till sist är vår nya serie designplattor, med fyra olika längder på pallen – de passar perfekt för moderna uteplatser, garageuppfarter och mycket mer.

Storleksvariationen och antikbehandlingen gör det tillsammans lättare än någonsin att skapa livfulla och varierade ytor med ett personligt uttryck. Det är därför vi talar om Framtidens marksten!

Bender Fantasi antik

Bender Ocala antik

Bender Orlando antik

Visa sortiment Visa sortiment Visa sortiment