Betongpannans form

Takpannor är inte bara ett skydd mot väder och vind. De förskönar även ditt hem, lyfter helhetsintrycket och ger huset en femte fasad. Våra betongpannor finns med tre olika profiler - tvåkupig, enkupig eller platt. Vilken man väljer är en smaksak och avgörs till stor del av hur huset ser ut i övrigt.

Benders har skapat snygga och hållbara tak i över 50 år och idag är vi marknadsledande på betongtak i Sverige. Vi kan erbjuda flera alternativ när du väljer ditt tak, allt från klassiskt till modernt. De olika profilerna hos våra betongpannor Palema, Exklusiv och Carisma är alla enastående. Frågan är vad som passar dig bäst?

Bender Palema

Bender Palema är en tvåkupig takpanna med klassiskt utseende som passar alla tak. Det är den mest sålda takpannan i Sverige sedan 60-talet. Bender Palema är det mest lättlagda taket för dig!

Bender Exklusiv

Bender Exklusiv är en enkupig takpanna med högre profil och med ett mer markerat vågspel. Du får med denna takpanna mer liv i taket och den klassiska enkupiga profilen passar både gammalt och nytt. Exklusiv ligger stadigt på läkten med hjälp av dubbla bärklackar på baksidan och är lätt att lägga. Infästning sker enkelt med hjälp av stormclips.

Bender Carisma

Vår takpanna för modern arkitektur! Denna takpanna ger arkitekten möjligheter som inte funnits tidigare. Med Carisma kan man skapa ett skifferliknande tak. Carisma är tillverkad med hjälp av den senaste tekniken och pannans storlek gör att även denna platta takpanna får en inbyggd styrka. Bender Carisma skall läggas i halvförband.

Bender Palema Bender Exklusiv Bender Carisma

Läs om vårt taksortiment för mer information om betongtakpannorna och i vilka kulörer som respektive profil finns. Monteringsanvisningar för respektive profil finner du också där för att installera produkterna på bästa sätt och med originaltillbehör.